miercuri, 13 septembrie 2017

Un altfel de ghid de turism

     Totul a inceput cu ani in urma. Mi-am dorit sa vad lumea. Apoi au venit oportunitatile. Am inceput sa imi folosesc multele vacante pentru a avea experiente noi, in locuri noi. Si cum pofta vine mancand, prima oara a fost mai greu, apoi totul a devenit firesc. Puneam calendarul pe masa si vanam curse de avion ieftine. Asa am reusit sa ajung in locuri pe care altadata doar le visam. Iar ceea ce regret acum este ca nu am consemnat, dupa fiecare noua calatorie, imediat, impresiile avute. La cald e mai firesc. Acum lucrurile sunt mai estompate parca. Dar orice are un inceput, nu?
     Pasul urmator a venit, de asemenea, in mod firesc. Aveam placerea de a comunica si am observat ca am priza la oameni. Am simtit ca e pacat sa nu transmit mai departe frumusetea lumii. Reuseam, cu elevii mei la inceput, sa fac oamenii sa fie avizi de a vedea lucruri noi. Simteam ca, odata cu fiecare grup format, castig incredere si ma descurc din ce in ce mai bine. Iar asta a fost candva ...demult. Au trecut anii, s-a acumulat experienta. Mi-am spus ca trebuie sa fiu ghid de turism autorizat si am absolvit un astfel de curs (cu specializarea aferenta). Din acel moment lucrurile au devenit serioase, deoarece era necesar sa fiu profesionist. Mi-am dorit intotdeauna insa, sa depasesc bariera "oficiala" si , dincolo de "a presta servicii de turism", sa las, la fiecare program finalizat, cativa noi prieteni. Deviza mea nu putea fi alta decat "Prieteni mereu!". M-a calauzit toata viata si este firesc sa o pastrez in minte intotdeauna. Asa am ajuns "un altfel de ghid de turism", urmarind ca grupurile pe care le ghidez sa fie multumite, dar si sa lase imaginea unor turisti educati, curiosi, agreabili si onesti. Fiecare nou grup este o noua experienta, din care desigur invat tot mai multe. Iar experientele nu sunt putine!

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog. Si mult succes in noua si frumoasa activitate de "altfel de ghid".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc! Am sa-mi dau silinta sa fac tot ce este mai bine.Sunteti oricand bineveita pe acest blog, unde imi doresc sa postez zilnic informatii interesante pentru iubitorii genului!

      Ștergere