joi, 11 noiembrie 2021

Sorento - o bijuterie a Coastei Campania


     de Ioan Laslo

     Lumea este acum intr-o pauza. Nu face exceptie nici Campania, unde avioanele spre Napoli mai mult nu sunt, decat aterizeaza. Vor veni insa si vremuri mai bune si vom ajunge din nou la Sorento, adevarata bijuterie a zonei!
    Cei mai multi turisti care trec de Napoli spre Sorento isi doresc o vacanta relaxanta aici. Dar locatia este excelenta si pentru a lua vaporul spre I-la Capri si spre Sicilia sau, de ce nu?, masina spre Coasta Amalfi. Zona centrala a statiunii este departe de a fi linistita, insa exista si hoteluri mai retrase, unde puteti avea un sejur romantic in doi. Daca va cazati mai spre centru pregatiti si cardul, deoarece doamnele vor avea unde sa faca shopping, achizitionand lucruri de calitate la preturi piperate. Nu ratati insa peisajele absolut mirifice care va vor acapara de indata ce treceti de marele tunel. Pretutindeni, coasta arata splendid, iar Vezuviul care se profileaza dincolo de Golful Napoli vegheaza parca de la distanta. Cum vegheaza parca si celebrul Caruso, nascut la Napoli, dar care a decis sa-si petreaca sfarsitul vietii, interpretand cu patos "Torna a Sorriento". Slide show-ul este ilustrat cu aceasta bucata muzicala celebra, dar stiti cum e cu "drepturile de autor" astfel ca
va trebui sa ne multumim cu o alta varianta a piesei:

       Nu trebuie sa ratati Loggia (din sec al XV-lea), Museo Coreale di Terranova, iar daca va aflati in centrala Piazza Torquato Tasso (si celebrul poet renascentist este nascut aici) aruncati o privire asupra cladirii Hotelului Victoria (construit in interesantul stil "liberty"). Cafenelele din zona centrala sunt excelente si iti dau prilejul sa gusti celebrul limoncello local, un digestiv binevenit. Iar daca esti amator de arhitectura religioasa, pe Via Italia gasesti Dom-ul (reusit cafasul decorat cu intarsii din lemn), iar in apropiere Sedile Dominova, baroca Sant Antonio, sau Biserica Sant Francesco. Gradina publica din centrul statiunii ofera o panorama superba asupra intregului Golf Neapole, iar de aici coborati spre Marina Grande, locul de promenada preferat de turisti. Sigur este ca nu va veti plictisi nici seara, restaurantele selecte aflandu-se la alternativa cu cateva cluburi extrem de binevenite. Iar tarantelele locale sunt extraordinare acolo!
     Cel mai simplu sa ajungeti aici este sa luati avionul pana la Napoli, iar de acolo folositi fie masina inchiriata, fie vaporul pentru a trece golful. O alta varianta ar fi sa alegeti una dintre excursiile propuse de agentiile de turism romanesti. Exista si un program Senior Voyage, cu cazare la ceva kilometri de Sorento si unde veti beneficia de unul dintre cei mai buni ghizi de turisti pentru Campania, colega mea Anca Duta!

5 comentarii:

  1. Foarte frumos! Am dori sa vizitam aceste locuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista programe estrem de avantajoase pe aceasta destinatie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe locuri..Amintiri care raman in suflet !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut marea placerea sa va fiu turist intr-un program care a avut si aceasta destinatie. Vreau sa va multumesc din suflet pentru profesionalism!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Placerea este intotdeauna de partea mea! Multa sanatate si va mai astept oricand!

      Ștergere