marți, 8 ianuarie 2019

Un meci de fotbal pe Olimpico din Roma

de Ioan Laslo
    Orice microbist aflat la Roma trebuie neaparat sa calce pe Olimpico! Fie ca merge la un meci al nationalei Italiei, al Romei sau al lui Lazio, experienta este una foarte interesanta. Eu am avut ocazia sa prind un Lazio-Chievo, iar atmosfera de pe stadion a fost una deosebita. Ce regret este ca, datorita faptului ca prietenii mi-au spus ca suporterii laziali sunt periculosi, nu am luat bilete in peluza galeriei, unde atmosfera a fost una cu adevarat extraordinara. De altfel , filmuletul facut (cu scuzele de rigoare pentru calitate, dar mizez pe faptul ca va voi transmite atmosfera) va poate face sa intelegeti despre ce vorbesc. Iar, daca la inceput am cam luat putin in deradere "microbul" spectatorilor, odata cu desfasurarea meciului am fost convins si le-am dat perfecta dreptate. Dar iata clipul :

      Inaugurat in 1937, dupa ce constructia sa a durat mai bine de 5 ani, Olimpico este departe de a fi un stadion modern cum multe sunt in Europa, dar
poate farmecul sau consta exact in traditia sa. Inca de la inceput a fost menit sa faca parte dintr-un proiect mare, Forro Italico incadrandu-l perfect. Desigur ca intre timp s-au facut unele imbunatatiri (ultimele in 2008, inaintea finalei Ligii Campionilor Barcelona-Manchester United 2-0 pe care a gazduit-o in 2009), iar dotarile sunt la inaltimea echipelor pe care le gazduieste. In acest moment are o capacitate de peste 72.000 de locuri. Desigur, stadionul gazduieste si concerte, dintre numele renumite care s-au produs aici putandu-i aminti pe R.E.M,  David Bowie, U2, Sting, Depeche Mode, Madonna, Iron Maiden sau Bruce Springsteen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu