duminică, 15 aprilie 2018

"Niagara Transilvaniei” din Apuseni atrage turiști din toată Europa

de Claudiu Padurean
Una dintre cele mai frumoase cascade din Europa se află în Munții Apuseni. Pe blogurilor turiștilor din străinătate, precum și pe rețelele de socializare, cascada este supranumită ”Niagara Transilvaniei”. Este vorba de cascada Vălul Miresii din localitatea Răchițele.
Dincolo de frumusețea cascadei, care are însă un debit de apă mult mai mic decât cel al Niagarei, comparația este încurajată de faptul că marea cascadă din America de Nord este compusă, de fapt, din trei căderi de apă. Pe teritoriul american se află Cascada Americană și, o coincidență fericită de nume, Cascada Vălul Miresii, iar pe partea canadiană se află Cascada Potcoavei.
Cascada Niagara este situată pe granița dintre statul american New York și provincia canadiană Ontario. Pe partea americană, apele cad de la o înălțime de 21 de metri, iar pe cea canadiană de la 51 de metri.
Cascada Vălul Miresii  are o înălțime de peste 30 de metri și este situată pe Valea Stanciului. Apa în cădere evocă vălul unei mirese. An de an, cascada atrage tot mai mulți turiști. ”Acum, în minivacanța de 1 Mai, am avut turiști spanioli, polonezi, lituanieni și, bineînțeles, români care au venit la noi, în Mărișel, și au mers apoi să viziteze cascada. Acolo vin mulți turiști din Ungaria, din Cehia sau din Austria”, spune Viorel Pleșa, președintele Asociației Pelaghia, care promovează turismul în zona Munților Apuseni și care 
Afla mai multe aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu