miercuri, 10 ianuarie 2018

"Pisicile uriase" la ele acasa!

de Paul Drosu 
       I'm baaack!... :D Cu doua fotografii despre lenea suprema a pisicilor uriase, dar si despre alint si rasfat… O familie formata din cateva "regine"-leoaice cu puii "aferenti", dar si "REGELE" care doarme ceva mai intr-o parte, pentru a nu fi deranjat de "juniori", ha, ha… :) Imagini pe care amatorii in acest domeniu (printre care, cu modestie, ha, ha, ma numar si eu :D ) nu au prea des ocazia sa le vada si sa le fotografieze…imagini de care ne-am bucurat doar eu si nevestica mea, la un metru de aceste superbe animale, aproape un sfert de ora, care parca a trecut doar intr-o clipire de ochi! 

Pentru aceasta, este nevoie de (cel putin) doua conditii necesare si una conditie suficienta…Cele doua conditii necesare sunt: 1 - sa mergi in safari cu o buna masina de teren in care sa fii DOAR tu (si nevestica, eventual copiii) plus ghidul, care e si pe post de sofer, fara alte persoane in 4x4 si fara sa fii cu un grup de alte masini – caci este nevoie de o foarte mare mobilitate si trebuie te deplasezi extrem de repede, cateodata "zburand" peste sleauri imense si facand gauri cu capul in tavanul masinii, fara a sta sau a mai astepta pe cineva; si 2 – sa ai cu tine ca ghid pe unul dintre primii 1 - 2 ghizi din acel parc national – numai cu cei mai buni ghizi iti maximizezi sansele de a fi printre nu foarte multii "safaristi" care vad, de aproape, asemenea imagini…locuri stiute numai de acesti ghizi de top, in care nu vin si alte zeci de masini cu zeci de oameni in ele (chiar, odata, prin Serengeti am vazut si un…autobuz in safari! :( ), locuri in care stiu exact cand sa se duca, locuri despre care comunica cu alti 2-3 ghizi apropiati numai prin telefonul mobil si nu prin radio, ca de obicei, pentru
a nu fi auziti de toata lumea. Si asa, poti avea sanse maxime pentru a vedea, de la un metru, animalele complet detasate, dormind fara nici o frica si avand incredere ca puii lor nu sunt in pericol… Iar conditia suficienta, care, daca esti, intr-adevar, printre "alesi", poate "scurt-circuita" cele 2 conditii necesare (dar asta se intampla, vai, atat de rar), este…NOROCUL! Cele 2 conditii necesare pot fi considerate si ca niste sfaturi pe care le dau celor care ar vrea sa ajunga, cat mai este timp, in aceste locuri in care mai traiesc, inca libere, marile animale de prada si zecile de alte specii de animale salbatice. Iar conditia suficienta – NOROCUL – de obicei nu tine de noi…desi, dupa cum e vorba, norocul si-l mai face si omul, ha, ha! :D 

P.S. Voi mai posta una sau doua fotografii despre lenea suprema a pisicilor uriase…

JAMBO! (SALUT! in swahili :) ) Spuneam saptamana trecuta ca voi mai posta cateva poze cu pisicile uriase in ipostaze de somn si leneveala suprema. Probabil ca cei dintre d-stra care iubesc sau au pisici, au mai vazut asemenea ipostaze la micile pisici... :D Dar la pisicile uriase este destul de greu sa obtii, ca amator, asemenea imagini, caci trebuie ca marile pisicute sa fie extrem de linistite si detasate si sa nu se simta amenintate de absolut nimic...ceea ce presupune, in primul rand, ca prin preajma sa fie cat mai putini oameni care sa le streseze. :) Trecand peste postura oarecum indecenta :D , remarcati bicepsul leoaicei!

JAMBO! Chiar si REGELE are nevoie de un somn binemeritat... :D Dar nu va lasati inselati de aparente! La cel mai mic zgomot ciudat (zgomotul unei pietricele, in acest caz) reactia lui este fulgeratoare si...infricosatoare...am simtit ca mi-a stat inima in loc, caci a fost in picioare, gata de atac, in mai putin timp decat mi-a trebuit mie sa clipesc o data... :D Voi pune si acea fotografie... :)Iar laba din fata este de (cel putin) marimea a doua palme omenesti unite... si cu o singura lovitura naprasnica cu acea laba poate frange sira spinarii unui bivol african de 700-800 de kilograme! Ce sanse ar avea o minuscula fiinta omeneasca in fata REGELUI?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu