sâmbătă, 2 iunie 2018

Rough Guides a inclus Transilvania în Top 10 destinaţii care pot fi vizitate cu puţini bani

de Claudiu Padurean
Transilvania este din nou răsfăţată în ghidurile internaţionale de turism. Dacă anul trecut, Lonely Planet a declarat Transilvania drept destinaţia de excelenţă în 2016, în acest an, prestigiul ghid britanic de călătorie Rough Guides a inclus această regiune în topul 10 mondial al destinaţiilor care pot fi vizitate cu un buget redus.
Redactorii ghidului britanic de călătorii au realizat un clasament al celor mai interesante destinaţii turistice care pot fi vizitate cu un buget redus. Pe primul loc se află oraşul american Detroit, pe locul doi se află Mexicul, iar pe locul trei se află Transilvania. Publicaţia britanică menţionează faptul că turiştii pot descoperi un stil de viaţă de dinaintea Revoluţiei Industriale, pot să asculte muzica interpretată de lăutari romi, pot să urmărească urşii din Munţii Carpaţi sau pot să descopere de pe bicicletă vechile sate săseşti din regiune. De asemenea, ei menţionează faptul că pot ajunge în Transilvania cu zboruri ieftine, în condiţiile în care Clujul a devenit cea de-a doua poartă aeriană a României.
În topul ghidului britanic se mai regăsesc destinaţii precum Cambodgia, Grecia, coasta maritimă a Albaniei, Filipinele, regiunea de dealuri din Texas, precum şi oraşele Leipzig din Germania şi Adelaide din Australia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu