luni, 16 noiembrie 2020

8 lucruri care imi plac la Barcelona

de Anca Stefana 
Nicio altă perioadă din an nu intensifică mai tare dorul de ducă decât vara. Nicicând parcă nu-ți dorești mai tare să împachetezi totul într-un rucsac și să fugi într-o vacanță. Cele mai frumoase veri sunt cele trăite departe de casă, în căutarea soarelui care luminează noi locuri, noi mări și noi perspective.

M-am gândit mult la Barcelona, în ultimul timp, pentru că mă leagă de acest oraș 3 veri frumoase și prima vacanță dincolo de România.

Barcelona este cel mai vesel și mai colorat oraș pe care l-am văzut, e optimistă, simplă și deschisă. Nu-i lipsește nimic - are mare, port, arhitectură frumoasă, istorie și mult din ”nebunia” lui Gaudi.

Ce-ți va plăcea la nebunie în Barcelona?
  1. Prima și prima dată când vezi Sagrada Familia. E o senzație care nu poate fi descrisă, o priveliște care îți taie efectiv respirația. Deși te apropii de ea, din ce în ce mai mult, deși știi că ești aproape, o vezi doar la ultimul pas, în ultima clipă, dintr-o dată, brusc, în toată măreția ei.
  2. Plimbarea prin Parcul Guell. Curcubeul de culori, vederea panoramică a Barcelonei, mozaicul de ceramică și căsuțele ce par de ”turtă dulce”.
  3. Mirosul de ”mare și sare” pe măsură ce cobori spre Arc de Triomf. Arborii de cocos, papagalii și atmosfera de vară autentică, oarecum exotică.
  1. Cele două piețe care leagă orașul. Placa de Catalunya- centrul propriu zis și locul din care poți pleca spre orice obiectiv și Placa Espanya - un fel de centru cultural cu acces la Palatul Național de Artă al Cataluniei și cu vedere la Fântâna Magică din față, de văzut mai ales pe timp de noapte.
  1. Paella servită, în
    special, în zona restaurantelor din port, pe ponton, auzind valurile și simțind briza mării.
  1. Senzația de libertate pe care o ai în autobuzul turistic. Sus, cu căștile în urechi, poți vedea, chiar și într-o singură zi, tot ce-ți poate oferi Barcelona mai frumos. Pe linia albastră, verde sau roșie...
  1. El Corte Ingles, Avinguda Diagonal sau La Rambla pentru cei care vor să se întoarcă din Barcelona cu o valiză în plus. La Rambla pentru cei care caută cărți vechi, accesorii unice sau bijuterii din argint și celelalte două pentru ”shopping-ul clasic”.
  1. Atmosfera desăvârşită de vacanţă, sutele de turişti, limbile străine pe care le auzi la tot pasul, atitudinea prietenoasă a spaniolilor, catalanilor de fapt, voleiul de pe plajă, sangria rece şi terasele cu umbreluţe care te adăpostesc de soare.


Gata rucsacul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu