sâmbătă, 14 septembrie 2019

Dresda - Florenta de pe Elba


de Cristian Cezar Han
Dresda este un oras modern, plin de istorie, cu o arhitectura deosebita si emana o alta fata a Germaniei. Saxonia este un teritoriu aparte, in care ,,nu,, inseamna ,,da,, in romana, oamenii sunt diferiti, iar strazile sunt foarte linistite. Preturile sunt acceptabile, iar amplasarea este excelenta, intre Berlinul agitat si Praga cea romantica. Daca ar fi sa optez pentru un trio city break, as lua in calcul aceasta varianta: Praga-Dresda-Berlin, insa astazi pionul principal va fi Dresda, supranumita ,,Florenta de pe Elba,,.

Daca esti pasionat de istorie si vrei sa descoperi un oras muzeu, Dresda poate fi o alegere perfecta! Conditiile sunt foarte simple: nu te pierde in detalii, fiindca acest loc va fi o surpriza pentru orice turist! Cutreierand pe strazile lui, nu cautand raspunsuri la intrebari! Dresda ascunde secrete, este foarte adevarat, insa le poti gasi in centrul vechi. Important e
sa te lasi surprins, sa ii dai voie orasului sa iti arate ce are de oferit!

Povestea Operei Semper

Opera din Dresda este un adevarat simbol pentru oras, insa povestea ei este tare zbuciumata. Construita in 1841 de arhitectul Gottfried Semper, Opera a fost invadata de un incendiu. Semper a trebuit sa fuga din oras dupa ce a luat parte la o revolta democratica, iar cladirea a fost reconstruita ulterior de fiul sau, Manfred. Insa, din pacate, in urma bombardamentelor din 1945, Opera a avut de suferit daune uriase. Totusi, in 1985, a fost reabilitata, iar astazi este o atractie turistica deosebita si in acelasi timp, un motiv pentru care Dresda este un important centru muzical si cultural.
Palatul Regal este o splendoare arhitecturala ce gazduieste expozitii istorice, precum Muzeul Monedelor si Muzeul Litografiilor si Desenelor. Nu e de mirare ca este atat de fotogenic, deoarece de aici vei ajunge direct in Curtea Interioara a impozantului Zwinger. Palatul ofera si o panorama deosebita asupra orasului din Turnul Hausmann. Asadar, daca ai Dresda in plan, nu ezita sa ii faci o vizita! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu