vineri, 6 ianuarie 2017

Ce destinații ,,se poartă" în 2017

de Cristian Cezar Han
      Voi începe cu o destinație care deşi se află în vestul îndepărtat, ,,are mare priză,, anul acesta la turişti. Ați ghicit? Da, vorbim despre Lisabona, un oraş foarte colorat şi primitor. Istoria oraşului atrage turişti din toată lumea, iar anul acesta preconizez că va fi o destinație de top pentru europeni. Gastronomia este diversificată, iar posibilitatea practicării unor excursii în zonă este un punct forte(Sintra,Evora, Cascais, Estoril,Algarve, Coimbra, Alocabaça, Tomar, Porto sau la Roca,spațiul de unde ,,începe vestul,, ). Şi era să uit, pentru iubitorii acestui sport, după cum îmi place să îl numesc, shoppingul se practică,, la greu,, în Lisabona.
      Locul 2: Split, Croația. De ce? Este un oraş destul de mare, dar şi foarte cunoscut de turişti în ultima perioadă. Split are un farmec aparte. Dacă nu ați fost la Split, vă recomand să luați neapărat un bilet pentru un City Break sau să
faceți un road trip în Croația,în cazul în care buzunarul vă permite, pentru a admira Dubrovnik şi Coasta Dalmația, Parcul Național Plitvice, Coasta Istria şi capitala Zagreb.
      Medalie de bronz aş acorda Islandei, deoarece turismul este în continuă crestere, iar peisajele sunt fantastice. Şi să nu uităm de gheizerele spectaculoase! Merită un tur în Reykjavik!
          Acum că am încheiat top 3(când spun asta ma refer şi la destinațiile care sunt în creştere, nu ne pretăm doar la Londra, Roma sau Paris)haideți să lărgim aria până ajungem la Top 10. 
   Pe locul 4 aş plasa Maldive, grupul de atoli care face senzație în rândul destinațiilor exotice.
       Locul 5 cred că ar merita ocupat de fiordurile Norvegiei, pe când poziția cu numărul 6 aş avea plăcerea să o înmânez oraşului Bangkok,capitala Thailandei, reşedința piețelor plutitoare.
       Pe 7 ar merita un loc şi Mauritius, undeva în duel cu Madagascar.
       Ultimele 3 destinații din Top 10 pe 2017 ar suna cam aşa după mine: pe 8 Punta Cana, faimoasa stațiune din Republica Dominicană, pe 9 Stockholm,Suedia, iar pe 10 oraşul Ohrid şi lacul Ohrid din Macedonia.
       Încă ceva, nu ezitați să combinați aceste destinații cu un Istanbul, cu un Cinque Terre, cu o Malta, cu un Skiathos sau cu o Barcelona. Nu veți fi dezamăgiți!
       Voi pentru ce destinație ați opta?  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu