duminică, 11 martie 2018

Primăvara reaprinde pasiunea pentru off-road în Munții Apuseni

de Claudiu Padurean
       Topirea zăpezii din zona Munților Apuseni stârnește bucurie printre pasionații de off-road. Această vreme este perfectă pentru a parcurge cu mașini de teren drumurile de țară din Carpați. Pasionații de acest sport se bucură nu doar de caii-putere de sub capotă, ci și de frumusețea unei zone superbe.
Pasionații de off-road preferă drumurile forestiere care străbat pădurile de fag, de stejar sau de molid care se întind pe versanții Munților Apuseni. Drumurile cu noroi și chiar cu puțină gheață sunt cele mai apreciate, deoarece ele oferă conducătorilor de mașini posibilitatea să își demonstreze măiestria.
La finalul fiecărei zi anevoioase, urmează o petrecere, organizată în pensiunile în care se odihnesc proprietarii mașinilor de teren, înainte de a o lua din nou de la capăt. În Cluj-Napoca există mai multe cluburi ale pasionaților de off-road. Unii dintre aceștia participă la competițiile oficiale. Alții merg mai degrabă la acțiuni cu caracter umanitar, la capătul cărora transportă hrană și medicamente în cătunele izolate. În fine, există și pasionați care
participă la diferite acțiuni doar pentru plăcerea de a petrece un sfârșit de săptămână într-un mod antrenant, în aer liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu