vineri, 10 martie 2023

O zi la Disneyland Paris

de Ioan Laslo
   Cine nu a visat sa patrunda in "lumea Disney" macar odata? Copii fiind ne-am delectat cu celebrele desene animate, astfel ca, fiecare dintre noi, facem analogie intre momentele placute din copilarie si aceste personaje. De aceea, o vizita in parcul de distractii din Marne-le-Vallee este una placuta indiferent ca mai ai varsta desenelor animate sau nu. 
      Ideal ar fi sa te cazezi in hotelurile din cadrul complexului, deoarece este mult mai practic (esti aproape, pierzi putin timp si ai inclus in pachet si biletul de intrare). Daca insa esti prin Paris, poti lua metroul, schimbi cu trenul suburban si ajungi in Marne-le-Valle, fara ca acest lucru sa fie foarte complicat. Intri in parc la ora 9 si...iesi inainte de inchidere doar, pentru ca
timpul trece mai repede decat te astepti!
    Complexul contine doua parcuri tematice: Euro Disney cu cele patru land-uri
ale sale (Adventure,Fantasy,Discovery si Frontier) si Studio Disney, care, insumate, au anual peste 15 milioane de vizitatori (este cel mai vizitat loc din Franta). Fiecare dintre cele patru land-uri are tentatii deosebite, care acopera intreaga paleta de varsta, de la copiii foarte mici incantati de papusile specifice, pana la adolescentii tentati mai mult de zona Discovery. De altfel, o sa observati ca accesul la diversele atractii este conditionat de inaltime (este o masura de siguranta), existand in zona unde va asezati la coada indicatoare in acest sens. Nu trebuie sa va faceti probleme pentru masa, deoarece in cadrul parcului exista foarte multe tentatii fast-food. De altfel, toata organizarea si reclama este specific americana. De mare ajutor sunt pliantele cu harti pe care le primiti la intrare. Ideea este ca nu veti obosi, deoarece mereu veti putea gasi o noua atractie. Un punct important il constituie parada din zona centrala si mai ales jocul de lasere si artificii desfasurat la finalul programului, in jurul orei 21 (cu conditia ca vremea sa-l permita) sau 23 in perioada verii. Programul tine 40 de minute si este cu adevarat spectaculos. 
      Biletele de intrare in parc variaza ca pret in functie de perioada si, destul de des, se gasesc si oferte promotionale. Ele pot fi cumparate online de aici , dar exista si posibilitatea sa le luati de la fata locului (desi riscati un pret ceva mai mare). Pe cat posibil, va recomand sa nu amestecati vizita in Disneyland cu vizitarea Parisului. Eventual ramaneti 2-3 zile in Marne-le-Valle (care se afla la 32 de km de centrul capitalei franceze), iar apoi luati cazare in Paris. Altfel, timpul si banii pierduti pe transport va vor crea disconfort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu