joi, 6 mai 2021

Cheile Oltetului - o minune a naturii

de Catalin Popescu

Dacă sunteți in cautarea unui loc de relaxare in natură, departe de aglomerația din alte zone, puteti sa incercați Cheile Oltețului.

Aici natura a făurit ceva minunat de care noi ne putem bucura în liniște. Puteți vizita Peștera Polovragi, Mânăstirea Polovragi și Parcul Vatra Dacică.

Mănăstirea Polovragi este o mănăstire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, monument arhitectonic de secol al XVII-lea. Constructia este impresionantă, la fel ca și atmosfera de liniște si pace in profundă comuniune cu natura ce o inconjoară.
Pestera Polovragi se afla la o altitudine de 670m si la 20 m fata de talvegul râului.
Parcul Vatra Dacică se afla in fața mânăstirii, aici se pot vedea sclupturi in lemn cu simboluri dacice si statuete, toate imprejmuite de un gard ce reprezinta o fortificatie dacică in centrul careia se află o casă din lemn, reprodusă conform datelor culese de arheologi.
Cheile Oltețului și Peștera Polovragi alcătuiesc o arie protejată de interes național. Aria naturală se află pe cursul râului Olteț, pe un segment situat la granița dintre Munții Parâng și Munții Căpățânii (grupă muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, aparținând lanțului carpatic al Meridionalilor), în extremitatea nord-estică a județului Gorj, pe teritoriul administrativ al comunei Polovragi.
PS: Atentie la caprele negre de pe versanti, se tin de " glume"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu