luni, 13 decembrie 2021

Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market”, București 2021

de Livia Manzatu

Decembrie 2021...al doilea an care ne găsește în pandemie, cu încercări pe toate planurile, dar cu speranța că încet-încet viața va reveni la normal.

Bucuria Crăciunului este bucuria tuturor, a copiilor și a celor mari deopotrivă. Este pentru prima dată când în sectorul 6 al Capitalei, mai precis în cartierul Drumul Taberei (cel mai mare din sector), se organizează un Târg de Crăciun.

Până pe 26 decembrie acest Târg își va păstra porțile deschise (fără taxă de intrare, dar cu prezentarea deja celebrului „certificat verde”) pentru oricine dorește să se bucure de atmosfera de sărbătoare prilejuită de un astfel de eveniment.

Amplasat în cuva lacului de agrement pe care vara hidrobicicletele pun stăpânire pe luciul apei, Târgul este conceput după modelul din Vest: rulote în care micii comercianți, cu un aer jovial, te invită să-ți potolești foamea sau să guști bucate de tot felul. Micii, cârnații, fripturile sfârâie pe grătare umplând nările pofticioșilor cu arome îmbietoare, în timp ce vinul fiert este și el la mare căutare. Papanașii și clătitele cu umpluturi care mai de care mai apetisante, turta dulce, cozonacii, plăcintele, dar și alte bucate savuroase desăvârșesc acest festin culinar în aer liber.

 

După atâtea calorii, ce bine merge o porție zdravănă de patinaj pentru a ne păstra silueta! La acest aspect cred că s-au gândit și organizatorii când au amplasat puțin mai departe un patinoar artificial – bucuria copiilor și a celor mari. 10 lei biletul de intrare pentru o oră, 25 de lei o oră în weekend, 15 lei perechea de patine de închiriat.

2 comentarii:

  1. Este important ca au avut eleganta sa nu puna taxa de intrare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat ca este un subiect mult discutat la Bucuresti faptul ca in Piata Universitatii este taxa...

    RăspundețiȘtergere