joi, 12 septembrie 2019

Mica aventura germana - Bamberg

de Marian Lisu
     Bavaria cea minunată, cu rutele sale romantice (pline de castele senzaționale), are în partea nordică, respectiv în Franconia Inferioară unul dintre cele mai frumoase orașe din câte există pe Bătrânul Continent.

O combinație clasică de Praga și Veneția, într-un mix arhitectural tipic german medieval.Cartierele vechi, deși diferite în esență, au farmec aparte, cea mai interesantă zonă fiind însă cea de pe culme, în zona imensei catedrale, unde stau de altfel țanțășe cele două palate, cel vechi – o relicvă a epocilor de mult apuse, dar și cel nou, gazdă a multor expoziții și cu o grădină tematică – cea a trandafirilor, de unde se vede orașul de pe râul Regnitz, unde se află cea mai fotografiată clădire pe apă -Altes Rathaus (Vechea primărie).
Mănăstiri și biserici de excepție, piațete cu fântâni tematice, magazine decente cu bunătăți de tot felul, viață diversă sub toate formele de manifestare (e oraș universitar, cu studenți din toate colțurile lumii), toate acestea sunt motive să zăbovești minim una sau două zile, spre a atinge majoritatea obiectivelor de bifat musai.
Pentru pasionați, sunt străzi cu diferențe de nivel cum nu ați mai văzut niciunde, aici e cel mai vechi observator al astrelor, are Mica Veneție, zona fostelor abatoare, acum amenajate pentru hoteluri sau galerii, poduri istorice și oameni minunați.
Dacă ajungeți în zona Nurnberg-ului, nu ratați Bamberg – părerea mea e că e cel mai pitoresc oraș german, cu o frumusețe greu de egalat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu