luni, 15 februarie 2021

Petrecere pe piroga in laguna tahitiana


de Paul Drosu

Ce poti face prin laguna din Tahiti? Pai, o mega-petrecere tahitiana de vreo 15 ore, pe…"piroga"! Organizata de localnici pentru localnici

Ceva "experimentat" de turistii si calatorii care ajung in aceasta insula magica a Terrei, intr-un numar care tinde catre zero… De altfel, marea majoritate a turistilor, 99% dintre ei, nici macar nu stiu de existenta acestor evenimente! Ca sa participi la asa ceva nu te ajuta cu nimic agentiile de turism si nici "organizatorii" sau "insotitorii de grup"! 
Doar singur te poti ajuta, deschizandu-ti inima catre localnici, care, incet-incet, se conving de sinceritatea ta si ajung sa te aprecieze, sa te indrageasca si sa aiba atata incredere in tine, incat sa iti ofere prietenia lor! Si este super-minunat daca aceasta prietenie initiala se transforma intr-o prietenie pe viata, cimentata cu fiecare revenire a ta prin respectivele locuri! Astfel, si noi, in TAHITI-ul mult iubit, am ajuns sa fim invitati straini de onoare si sa avem acces la unele evenimente familiale, cu "circuit inchis", la care invitatii sunt doar persoane rezidente in Tahiti! Atat in laguna cat si prin vaile adanci din munti!
Aceste petreceri "monstruoase" sunt incredibile si dau sah-mat la petrecerile in stilul asta din jurul piscinelor din Los Angeles… desi aici oamenii au mult mai putini bani! Petrecerile dureaza de dimineata pana noaptea tarziu si se petrec pe niste vaporase amenajate ca niste "pirogi", care seamana uimitor cu cele vazute pe lacul…Titicaca! Piroga are un ring de dans, instalatie de sonorizare, bar si…muzica LIVE, in imagine fiind cel mai la voga cantaret live din Tahiti! Participantii sunt imbracati in costume de baie, avand ca anexe masti si tuburi de snorkeling! Piroga are si acoperisul amenajat ca o platforma, fiind acces si acolo. Piroga se pozitioneaza undeva in laguna (se poate si deplasa de ici-colo) si poti oricand sa plonjezi in apa sa te racoresti sau sa te relaxezi printre pestii tropicali, delfini, rechinasi si chiar vreo…mama-balena cu puiul ei! Sau poti, in zonele cu apa mai mica, sa dansezi in apa sau sa degusti un cocktail sau o bere rece direct in apa de smarald a lagunei. 
Cum spuneam, "activitatea" pe piroga (si in jurul ei) este rezervata doar pentru localnici si...prietenii lor outsideri...printre care am bucuria sa ma numar si eu! Iar la cele cateva asemenea petreceri la care am avut exceptionala onoare de a fi invitati, eu si cu Madi am fost singurele persoane nerezidente in Tahiti, printre cei 50 pana la 100 de participanti… Putine popoare din lume stiu sa se distreze atat de bine si de FRUMOS ca tahitienii… Si chiar in timpul unor asemenea petreceri-monstru, grija legendara a tahitienilor pentru mediu nu coboara garda…caci in apa nu "ezista" sa se arunce ceva, toate resturile erau adunate cu grija si debarasate seara cand se acosta la mal…
Ua here vau ia oe, TAHITI! (Je t'aime, TAHITI! Love you, TAHITI!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu