miercuri, 20 ianuarie 2021

Prin Alpii Iulieni...Slovenia, o tara minunata!

de Paul Cheteles
Am pornit către Alpii Iulieni fără aşteptări mari sau pregătiri detaliate, cum făceam în alte ture în afara ţării, deşi auzisem ca zona Triglavului e superbă. Am căutat un loc de campare, câteva obiective turistice, ne-am aruncat bagajele în maşină şi am pornit la drum, neştiind ce ne aşteaptă.
Acum că am văzut Slovenia, mai precis singurul parc naţional al tării: Triglavski narodni park, pot să spun că într-adevăr e un loc de basm după cum era descris pe internet!
Fiind de natură carstică, zona prezintă o mulţime de formaţiuni superbe (peşteri, chei, cascade, lacuri, vârfuri măreţe) pe lângă vegetaţia fascinantă care ne-a atras privirile şi obiectivele foto. O particularitate interesantă a apelor din zonă, majoritatea fiind de origine glaciară, e culoarea turcoaz pe care pozele o redau doar parţial, adevarata frumuseţe putând fi apreciată doar la faţa locului.
Pe lângă atracţiile naturale, slovenii sunt oameni cu suflet cald şi cu o mare atenţie la detalii, lucru care se vede în fiecare metru pătrat de teren pe care-l posedă, iar mâncarea e
extraordinară! Vă recomand cu drag o excursie de minim 4-5 zile în aceste zone!
Ne-am îndrăgostit de această ţară şi de superbul ei parc naţional... până la urmă nu îi zice sLOVEenia degeaba 😉
Maestru fotograf: Livia Lazar






































Un comentariu:

  1. Adevarat "soim de munte", Paul face lucruri minunate, pentru care trebuie felicitat. Aceasta constituie prima sa colaborare si sper la mai multe! Mult succes, Paul! Cand pui pasiune in ceea ce faci, vin si roadele! Altfel nu se poate!

    RăspundețiȘtergere