marți, 11 ianuarie 2022

O seara de concert versus o zi de plimbare in minunatul Müllerthal

de Cezara Iorga

Luxemburgul este o combinatie de trei anotimpuri intr-o singura zi: dimineata - ploua, la pranz - ninge, iar seara poti vedea stelele cu cea mai mare claritate. Cu toate astea, in zilele insorite, padurile stralucesc si te ademenesc sa le descoperi. Cand eram acasa, pot sa numar pe degetele de la o mana cate drumetii sau plimbari in padure am facut. Nu sunt mare fan al acestora. Sau....nu eram. Odata cu aparitia virusului COVID-19, am inceput sa vreau sa descopar din ce in ce mai mult padurile din zona in care locuiesc si nu numai. 

Asa am facut primele plimbari scurte, iar apoi am vrut mai mult decat atat, asa ca am cautat un domeniu in apropiere si... l-am gasit. Este o zona situata in Estul Luxemburgului, usor accesibila si perfecta pentru iubitorii de plimbari in aer curat -  Müllerthal sau "Mica Elvetie" asa cum o numesc localnicii. Aici, ai parte de un domeniu cu o lungime de 112 km si cu trei mari si principale trasee pentru

iubitorii de drumetii. Aceasta zona cuprinde atat zone impadurite, cat si zone stancoase, o cascada mica si un rau. 


De fiecare data cand am facut o escapada la  Müllerthal, am descoperit trasee noi, locuri noi. Imi amintesc ca in toamna, am pornit de la drumul principal si am ajuns in camp, la o mica ferma cu cai. Am traversat zona de padure si am ajuns la cascada. Totul intr-o zi! e absolut minunat. Aerul este curat si putin umed, racoros. De abia astept sa vina vara pentru a experimenta un nou traseu, o noua aventura. 

Pe de alta parte, Luxemburgul ofera si variante de paduri mai scurte si la fel de interesante, chiar in inima orasului. Mi se pare foarte interesant faptul ca ies din casa, la strada principala si daca decid sa merg in dreapta, ajung in centru, iar daca aleg stanga, ajung in padure. 

Pentru urmatorul paragraf am decis sa merg in "dreapta" si am ajuns in centru. Experienta de aceasta data e legata de un concert de muzica de camera. Da, un concert sustinut de orchestra Estro Armonico. Estro Armonico are o semnificatie aparte de "inspiratie armonioasa". Pe langa trezirea unei linisti mentale si a pacii sufletesti, m-am bucurat enorm de acest moment. COVID-19 a cam restrictionat activitatile sociale, concertele si totusi, cu putin disciplina, se poate trai frumos si in aceste conditii. Oamenii au fost sfatuiti sa pastreze distanta intre locuri, lucru care s-a si intamplat. Totul a decurs frumos si adaptat noilor conditii de sanatate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu