miercuri, 26 ianuarie 2022

Pe Sena, cu Bateaux Parisiens


 de Ioan Laslo

    Toata lumea care ajunge la Paris stie ca o plimbare relaxanta pe Sena este absolut obligatorie. Este genul de lucru pe care il faci si doresti sa il mai faci si altadata. Mai ales daca ai inspiratie  si alegi ca mica ta croaziera sa aiba loc pe inserat. Sa inceapa ziua si...sa se termine noaptea. Iar cum vaporasele numite bateaux parisiens pleaca la fix si ...se intorc la ora fixa, ai sansa sa prinzi la final exact momentul cand Turnul Eiffel este iluminat spectaculos. Asta asa ca frisca de pe tortul oricum destul de dulce. 

    Ca in orice oras care are multi turisti(si Parisul are extrem de multi), aici atmosfera este una cosmopolita. Anunturile se fac in diverse limbi, iar turistul are la dispozitie in casca explicatie amanuntita despre obiectivele traversate dar si

mici insertiuni in istoria marelui oras. Trebuie doar sa cunosti cat de cat o limba de circulatie internationala. Iar variantele sunt multiple! Si asa , fara sa iti dai seama, furat de peisaj , se insereaza. Iar Parisul luminat prinde si mai mult farmec. Apa Senei reflecta luminile si atmosfera devine cu adevarat romantica. Suntem pana la urma in orasul iubirii, nu? Dar ce ati spune sa va spun mai putine si sa va las sa intelegeti mai multe din urmatoarele instantanee? Le-am surprins intr-una dintre multele vizite la Paris, pe Sena, de pe bateaux parisiens. Iar ele curg asa cum imi place mie sa facem plimbarea: incepand cu lumina zilei si terminand dupa inserare!

2 comentarii: